Ets una empresa que opera a Catalunya i necessites complir amb el Codi d’Accessibilitat de Catalunya: Decret 209/2023?

Compta amb el suport d’experts en accessibilitat web per a empreses que busquen alinear-se amb la normativa catalana.

Coneixem en profunditat els requisits del Decret 209/2023 i estem aquí per garantir que el teu lloc web compleixi amb els estàndards exigits per fomentar la inclusió digital.

Per què complir amb el Decret 209/2023?


  • Assegura el compliment normatiu: Complir amb el Decret 209/2023 no és opcional; és una obligació que et garanteix operar sense riscos legals a Catalunya.
  • Connecta amb tots els públics: Adaptar-te al Codi d’Accessibilitat de Catalunya et permet eliminar barreres digitals, arribant a usuaris amb discapacitats i millorant la seva experiència.
  • Promou la innovació: Implementar l’accessibilitat web al teu portal ajudarà en el desenvolupament de l’entorn digital.
  • Reforça la teva marca: Complir amb la normativa catalana demostra el teu compromís amb la inclusió i millora la percepció de la teva entitat.
noticias - Accesibilidad Web

Riscos de no complir amb el Decret 209/2023

Les empreses que operen a Catalunya han de garantir que els seus llocs web i aplicacions siguin accessibles, complint amb els requisits establerts en el Codi d’Accessibilitat de Catalunya: Decret 209/2023. No fer-ho pot derivar en:

  • Sancions econòmiques: L’incompliment dels criteris del Decret 209/2023 pot donar lloc a sancions significatives. Aquestes sancions estan regulades segons la gravetat de la infracció, amb imports que poden arribar fins a 90.000 euros en alguns casos.
  • Reclamacions legals: Les persones afectades poden interposar queixes davant la Generalitat, la qual cosa pot resultar en investigacions oficials, imposició de multes i requeriments de subsanació.

La falta d’accessibilitat en els llocs web i aplicacions d’una empresa pot ser vista com una falta de compromís amb la inclusió i la responsabilitat social, el que podria:

  • Reduir la confiança del consumidor: Els usuaris amb discapacitats, podrien optar per no interactuar amb empreses que no compleixen amb els estàndards establerts en el Decret 209/2023.
  • Afectar la fidelitat del client: No proporcionar una experiència accessible podria resultar en la pèrdua de clients potencials, que prefereixen marques que prioritzen la inclusió i compleixen amb la normativa d’accessibilitat vigent a Catalunya.

No garantir l’accessibilitat digital limita l’accés a un mercat considerable. En no complir amb el Decret 209/2023 d’accessibilitat a Catalunya, les empreses corren el risc de:

  • Perdre clients potencials: No garantir l’accessibilitat digital exclou una part significativa de la població, limitant l’accés als serveis i reduint el mercat potencial.
  • Dificultar la participació en licitacions públiques: L’Administració Pública catalana exigeix el compliment del Decret 209/2023 per participar en licitacions, de manera que les empreses no accessibles poden quedar excloses d’oportunitats clau.

Els llocs accessibles no només compleixen amb la normativa, sinó que milloren el SEO. No implementar aquestes pràctiques pot:

  • Reduir la visibilitat: Els llocs no accessibles tenen un pitjor rendiment en els motors de cerca.
  • Limitar el trànsit: En no ser visibles, és menys probable que nous usuaris trobin el lloc.

Procés de Treball

Auditamos

Diagnòstic preliminar

Realitzarem una auditoria inicial per identificar els problemes d’accessibilitat del teu lloc web i oferir-te solucions efectives.

Comunicamos

Informe de Errors Detallat

Presentem un informe d’errors que descriu les barreres detectades i proposa solucions per complir amb el Decret 209/2023.

T'acompanyem en els canvis

Oferim assessorament i seguiment per implementar les millores necessàries i realitzar ajustos en el disseny i contingut del teu portal.

Justificamos

Revisió i Certificació

Verificarem que els canvis compleixin amb els estàndards del Decret 209/2023 i certificarem l’accessibilitat del teu lloc web.

mercado americano - Accesibilidad Web

A qui va dirigit?

Empreses privades que operen a Catalunya

Totes les empreses que operen a Catalunya i ofereixen serveis en línia, com botigues en línia, bancs, plataformes educatives, serveis de transport, entre d’altres, han de complir amb els requisits d’accessibilitat establerts en el decret.

Administracions públiques catalanes

Tots els organismes públics que gestionen serveis digitals han de garantir que les seves plataformes siguin accessibles, permetent a tots els ciutadans, incloses les persones amb discapacitat, accedir a la informació i realitzar tràmits de manera equitativa.

Empreses del Tercer Sector

Les entitats que presten serveis al públic o gestionen informació digital, també tenen l’obligació de garantir que el seu contingut i serveis siguin accessibles, promovent la inclusió digital.

Preguntes Freqüents (FAQs)

El Decret 209/2023 estableix els requisits d’accessibilitat per a llocs web i aplicacions mòbils a Catalunya, tant per a entitats públiques com privades. És fonamental per assegurar que totes les persones, incloses aquelles amb discapacitats, puguin accedir als serveis digitals, evitant sancions i millorant la inclusió.

Per complir amb el Decret 209/2023, el teu lloc web ha de seguir els estàndards d’accessibilitat web, com les Pautes d’Accessibilitat al Contingut en la Web (WCAG) 2.1 nivell AA. La millor manera de verificar el compliment és realitzar una auditoria d’accessibilitat, que ha d’incloure l’elaboració de l’Informe de Revisió d’Accessibilitat (IRA).

El Decret 209/2023 és obligatori tant per a entitats públiques com privades que prestin serveis en línia a Catalunya. Això inclou empreses de tots els sectors, com comercials, serveis financers, transport, salut, educació i més.

Group 48096704 - Accesibilidad Web

L'eina automàtica d'IA, que dona suport al compliment de la Normativa Europea d'Accessibilitat.

INFORMA'T

Contacte


Si omples el formulari, ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible. També pots contactar amb nosaltres via correu electrònic a hola@tuwebaccesible.es o trucar-nos a qualsevol d’aquests dos telèfons.